Zjarret, 5 vatra në 24 orët e fundit/Flakët rrezikuan banesa dhe resorte turistike -Albpress Daily News
Published On: Mar, Gus 22nd, 2017

Zjarret, 5 vatra në 24 orët e fundit/Flakët rrezikuan banesa dhe resorte turistike

Disa qindra hektarë pyje dhe kullota janë djegur nga zjarret që kanë përfshirë Shqipërinë prej disa javësh, ndërsa ende nuk ka një bilanc mbi dëmet që janë shkaktuar.

Zjarret vijojnë pavarësisht se ka një ndryshim të kushteve të motit, me ulje temperaturash apo reshje në disa nga zonat e vendit.

Emergjencat civile bëjnë të ditur se në 24 orët e fundit janë evidentuar 5 vatra zjarri, ku në disa raste ka pasur rrezik edhe për përhapjen e flakëve drejt banesave, apo resorteve turistike.

Referuar informacioneve më të fundit, në Velipojë vijon ende zjarri, ndërsa në ndihmë të zjarrfikësve janë angazhuar 30 forca ushtarake si dhe një helikopter.

Vijon operacioni për shuarjen e vatrave të zjarrit në vendin e quajtur “Përroi i Qershisë” ndërmjet kufirit ndarës të Njësisë Administrative Lekas dhe Voskopojë.

Në fshatin Reps i Epërm, Mirditë, ka rënë zjarr në një sipërfaqe me shkurre dhe pisha. Zjarri i favorizuar dhe nga era e fortë është përhapur në një sipërfaqe të madhe. Operacioni për shuarjen e flakëve vijon ende.

QARKU SHKODËR

Në fshatin e Velipojës, Shkodër, ka rënë zjarr në një sipërfaqe pyjore me shkurre dhe pisha. Zjarrfikëset kanë ndërhyrë të shuajnë flakët, por për shkak të erës së fortë ata nuk kanë mundur të vendosin nën kontroll zjarrin. Në ndihmë të zjarrfikësve janë angazhuar edhe 30 forca ushtarake si dhe një helikopter të cilët kanë bërë të mundur shuarjen e flakëve.

QARKU DURRËS

Në Gjirin e Lalëzit, Durrës, një vatër zjarri e cila kishte përshirë një sipërfaqe me shkurre dhe pisha rrezikonte disa resorte turistike. Zjarri u përhap me shpejtësi për shkak të erës së fortë. Për shkak të zjarrit të madh është ndërhyrë edhe nga ajri me helikopterë. Pas disa orësh punë, vatra e zjarrit është shuar.

QARKU VLORË

Në qytetin e Delvinës ka rënë zjarr në një sipërfaqe me shkurre dhe ullinj pranë depos së ujit të qytetit. Shërbimi zjarrfikës së bashku me banorë të zonës kanë shkuar në vendngjarje dhe kanë shuar zjarrin. Si pasojë u dogj një sipërfaqe e konsiderueshme me shkurre dhe disa rrënjë ulliri.

QARKU KORÇË

Vijon operacioni për shuarjen e vatrave të zjarrit në vendin e quajtur “Përroi i Qershisë” ndërmjet kufirit ndarës të Njësisë Administrative Lekas dhe Voskopojë, Korçë. Në këtë zonë po operojnë forca të shërbimit zjarrfikës Korçë, punonjës të bashkisë, të pyjores, forca ushtarake dhe banorë të zonës. Shuarja e flakëve po bëhet me mjete rrethanore për shkak të terrenit të thyer malor. Nga zjarri është djegur një sipërfaqe pyjore me pisha.

QARKU LEZHË

Në fshatin Reps i Epërm, Mirditë, ka rënë zjarr në një sipërfaqe me shkurre dhe pisha. Zjarri i favorizuar dhe nga era e fortë është përhapur në një sipërfaqe të madhe. Operacioni për shuarjen e flakëve vijon ende. Në vendngjarje ndodhen forcat e zjarrfikësve të mbështetur edhe nga ato të pyjores të cilat po punojnë për të vendosur nën kontroll flakët.