Tregtarët e vegjël në Tiranë, të tmerruar nga TVSH dhe “aksionet” e gjobave -Albpress Daily News
Published On: Pre, Pri 6th, 2018

Tregtarët e vegjël në Tiranë, të tmerruar nga TVSH dhe “aksionet” e gjobave

Shpërndaj
Tags

Nga 1 prilli, bizneset që kanë qarkulluar mbi 20 milionë lekë të vjetra janë automatikisht pjesë e skemës së TVSH-së.

Tregtarët e vegjël te Medreseja në Tiranë shprehen të trembur për atë që do ju ndodhë, ndërsa tregojnë se edhe pa TVSH janë të ngarkuar nga taksa dhe tarifa të tjera.

“Ja ku e ke 50 mijë lekë. Shikoje xhiron dje, ja urdhëro 10 mijë lekë të vjetra”, thotë një prej tyre

Tregtarët pohojnë se ulja e qepenave të bizneseve po kthehet në zgjidhjen e vetme për ta.

“315 mijë lekë shkon vetëm muaji taksa, përveç qiranë e dyqanit, dhe punëtori që paguhet. Duhet të bëjmë të paktënm 120 mijë lekë xhiro në ditë, ka ditë bëjmë xhiro 10 mijë lekë”, thotë një tregtare

Qindra biznese të vogla që tregtojnë kryesisht rroba dhe këpucë, apo metrazhe dhe mallra industriale, ushtrojnë aktivitet prej shumë vitesh në këtë zonë./Tch