Tag archive for ‘tatime’
By Albpress News On E enjte, Gusht 24th, 2017
0 Comments

Qeveria “Rama2”, në diskutim bashkimi i Tatimeve me Doganat

Qeveria e re që pritet të formohet së shpejti nuk do të sjellë vetëm një rikonceptim të ministrive që do të formojnë kabinetin Rama2, por edhe të disa prej drejtorive më të rëndësishme. Kështu po More...

By Albpress News On E enjte, Gusht 24th, 2017
0 Comments

Ja kush janë 74 bizneset “VIP” që janë në listën e zezë të Tatimeve

Në listën e borxhlinjve të këqij në tatime janë 74 biznese të mëdha të përshirë në kategorinë VIP (tatimpaguesit e mëdhenj), të cilat tashmë janë objekt i bllokimit të llogarive bankare dhe të More...

By Albpress News On E mërkurë, Gusht 23rd, 2017
0 Comments

Paralajmërohen 18,490 biznese shqiptare: Paguani borxhet tek tatimet, përndryshe…

Administrata Tatimore ka përditësuar në faqen zyrtare, listën e plotë të tatimpaguesve me detyrime, të papaguara, tatimore. Lista me 18,490 biznese është objekt i sekuestrove të pasurisë dhe bllokimit More...

By Albpress News On E premte, Gusht 11th, 2017
0 Comments

Nëse bëni pjesë në një nga këto 20 biznese ju fshihen detyrimet në dogana

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka publikuar një listë prej 20 subjektesh, të cilat përfitojnë nga ligji i fshirjes i marsit të këtij viti për shuarjen e detyrimeve tatimore të pagueshme në doganë. Doganat More...

By Albpress News On E mërkurë, Gusht 9th, 2017
0 Comments

Sezoni veror/ Bizneset fshehin të ardhurat, Tatimet: Kush “kapet” i mbyllet aktiviteti

Sipas Drejtorisë së Tatimeve, një pjesë e hoteleve, restoranteve apo bizneseve të tjera të lidhura me turizmin fshehin taksat, duke punuar në informalitet. “Nga monitorimi, Administrata Tatimore ka konstatuar More...

By Albpress News On E martë, Gusht 8th, 2017
0 Comments

Paguan tatime tepër, ja afati për rimbursimin e invalidëve

Individët që kanë të ardhura bruto 2 milionë lekë në vit janë subjekt i deklarimit tatimor, por pak prej tyre e dinë se pas stresit të plotësimit të deklaratës tatimore kanë të drejtë të rimburësohen More...

By Albpress News On E shtunë, Gusht 5th, 2017
0 Comments

Kjo është koha kur bizneset në Shqipëri duhet të kenë kujdes nga barra e tatimeve

Vlera monetare në formën e taksave dhe tatimeve që bizneset do të paguajnë për llogari buxhetit të shtetit nis e rëndohet në gjashtëmujorin e dytë të vitit, pasi Ministria e Financave la llogaritur një More...

By Albpress News On E mërkurë, Gusht 2nd, 2017
0 Comments

Fajdet në përmasa shqetësuese

​Fenomeni i fajdeve ka shënuar një rigjallërim vitet e fundit dhe ky fakt konfirmohet lehtësisht teksa në Tiranë mund të gjesh zyra që ofrojnë këtë lloj shërbimi. Ato ndodhen në rrugë kryesore, duke More...

By Albpress News On E mërkurë, Gusht 2nd, 2017
0 Comments

Amnistia fiskale, nis fshirja e plotë e detyrimeve para vitit 2010

Në zbatim të ligjit “Për Pagesën dhe fshirjen e pjesshme të detyrimeve tatimore, doganore, si dhe procedura e heqjes nga qarkullimi të mjeteve të transportit” dhe Udhëzimit të Ministrisë së Financave More...

By Albpress News On E premte, Korrik 28th, 2017
0 Comments

Pas urdherit te Rames/Drejtoret e “tepsise” dorehiqen ne mase

Pas urdhërit të dhënë nga Kryeministri Edi Rama, 35 drejtorët e Hipotekave kanë nisur të dorëzojnë dorëheqjet. Burime nga Drejtoria Qendrore e Hipotekave bëjnë të ditur për Tv Klan se thuajse të gjithë More...