Category tatime Archives -Albpress Daily News
Tag archive for ‘tatime’
By Albpress News On E mërkurë, Shtator 19th, 2018
0 Comments

Taksat që do të paguajnë bizneset me xhiro 2 deri në 5 milionë lekë pas hyrjes në TVSH

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, nëpërmjet rubrikës së këshillimit, ka informuar tatimpaguesit me të drejtat dhe detyrimet e kategorisë së tatimpaguesve: “Person Fizik me xhiro 2 deri në 5 milionë More...

By Albpress News On E premte, Shtator 7th, 2018
0 Comments

Personat juridikë nga 0 në 2 mln lekë, ja sa taksa duhet të paguani

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve me mbështetjen e Bankës për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po ndërmerr një fushatë të gjerë informimi për tatimpaguesit. Platforma e Informimit ofron informacion të More...

By Albpress News On E diel, Gusht 26th, 2018
0 Comments

Ndryshimet në ligjin e TVSH, ja tatimpaguesit që përfitojnë

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve bëri të ditur se në Fletoren Zyrtare nr. 111, janë publikuar ndryshimet, në ligji nr. 40/2018 datë 9.7.2018, për një shtesë në ligjin nr. 92/2014, “Për Tatimin mbi More...

By Albpress News On E premte, Gusht 24th, 2018
0 Comments

M-Tax eFilling, aplikacioni që ndihmon tatimpaguesit rreth detyrimeve tatimore

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar se për të dhënë informacionin e duhur, në kohë reale mbi deklarimet dhe pagesat e kryera në sistemin tatimor, nëpërmjet shërbimit të deklarimit elektronik More...

By Albpress News On E martë, Gusht 21st, 2018
0 Comments

Tatimet: Si kryhet çregjistrimi i personave juridikë, që kryejnë veprimtari jofitimprurëse

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka dhënë informacion lidhur me çregjistrimin e personave juridikë, që kryejnë veprimtari jofitimprurëse. Por ato paralajmërojnë se çregjistrimi tatimor nuk eliminon More...

By Albpress News On E premte, Gusht 17th, 2018
0 Comments

Tatimet shpikin sistem të ri faturimi. Ja 4 ndryshimet e reja

Ministria e Financave njoftoi sot se administrata Tatimore do të aplikojë së shpejti një sistem të ri teknologjik të faturimit. Projekti i fiskalizimit synon krijimin e një sistemi on line të mbikqyrjes More...

By Albpress News On E mërkurë, Gusht 8th, 2018
0 Comments

Tatimet, rreth 18 mijë të punësuar të rinj për sezonin turistik

Sipas drejtorisë së Tatimeve rreth 18 mijë persona janë punësuar për herë të parë këtë sezon veror, dhe kryesisht në zonat turistike të Durrësit, Vlorës, Lezhës, Shkodrës dhe Sarandës. “Për More...

By Albpress News On E mërkurë, Korrik 25th, 2018
0 Comments

Plani i masave për sezonin veror, Tatimet: 2 milion lekë shkelje; 200 subjekte të paregjistruara

Drejtoria e Përgjitshme e Tatimeve informon si më poshtë vijon rreth rezultateve të arritura në kuadër të zbatimit të planit të detajuar të masave, me qëllim mbarëvajtjen e sezonit turistik veror, uljen More...

By Albpress News On E shtunë, Korrik 21st, 2018
0 Comments

FOTO/ Tatimet nuk ndalen, bllokojnë hotelet në jug të vendit, ja shkaku…

Drejtoria e Hetimit Tatimor Rajoni Jugor është duke ushtruar kontrolle të detajuara verifikimi, në subjektet që ushtrojnë veprimtari ekonomike në Sarandë, Ksamil, Himarë, Dhërmi etj., me qëllim reduktimin More...

By Albpress News On E enjte, Korrik 19th, 2018
0 Comments

Taksat vendore tani mund të likuidohen online, por duhet patur kujdes me…

Drejtoria e Përgjithshme e Taksave dhe Tarifave Vendore ka njoftuar se, në kuadër të reformës së deregulimit, si një nga nismat më të rëndësishme të qeverisë shqiptare, për lehtësimin dhe modernizimin More...