Tag archive for ‘biznese’
By Gjergji On E mërkurë, Gusht 30th, 2017
0 Comments

Rama jep udhëzime të prera për SHISH e Tatimet: skanoni bizneset, sekuestroni asetet e krimit

SHISH, Tatimet, Doganat dhe çdo institucion tjetër ligjzbatues në vend duhet të intensifikojnë informacionet, të hetojnë dhe kontrollojnë çdo biznes për të parë mënyrën se si është ndërtuar dhe More...

By Gjergji On E hënë, Gusht 28th, 2017
0 Comments

Ekonomia rritet, por bizneset falimentojne/ 18 mije mbyllen per 15 muaj…

Megjithëse ekonomia e Shqipërisë po rritet, të paktën sipas shifrave zyrtare, bizneset po mbyllen. Kështu referuar të dhënave nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve nga maji i 2016 deri në 25 gusht të More...

By Gjergji On E mërkurë, Gusht 23rd, 2017
0 Comments

Paralajmërohen 18,490 biznese shqiptare: Paguani borxhet tek tatimet, përndryshe…

Administrata Tatimore ka përditësuar në faqen zyrtare, listën e plotë të tatimpaguesve me detyrime, të papaguara, tatimore. Lista me 18,490 biznese është objekt i sekuestrove të pasurisë dhe bllokimit More...

By Gjergji On E enjte, Gusht 17th, 2017
0 Comments

Në qershor u hapën me pak biznese, arsyeja është…

Nga janari deri në korrik të këtij viti, të dhënat zyrtare tregojnë se janë të paktën 10 645 biznese të reja të regjistruara pranë Qendrës Kombëtare të Biznesit. Të dhënat zyrtare të Ministrisë More...

By Gjergji On E martë, Gusht 15th, 2017
0 Comments

Investimet e huaja në Shqipëri, sa 30% e totalit

Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara, investimet e huaja direkte janë bërë përcaktuese për ecurinë e ekonomisë shqiptare. Në vitin 2016, investimet e huaja në Shqipëri ishin 1 miliard e 124 milionë More...

By Gjergji On E shtunë, Gusht 12th, 2017
0 Comments

Tiranë, policia bllokon 9 pika karburanti, rezultuan me probleme

Bashkia e Tiranës vijoi edhe sot aksionin për bllokimin e pikave të tregtimit të karburantit dhe të gazit që ushtrojnë aktivitetin e tyre pa licencë dhe dokumentacionin e nevojshëm. Në ditën e tretë, More...

By Gjergji On E shtunë, Gusht 12th, 2017
0 Comments

Këto janë sektorët e ekonomisë në Shqipëri që kanë normat më të larta të fitimit

​ Të hapësh sot një biznes të ri, apo të mbash në këmbë një të “vjetër” po bëhet gjithnjë e më e vështirë. Konkurrenca është shtuar, shumë tregje janë maturuar, ka pak apo aspak sektorë More...

By Gjergji On E premte, Gusht 11th, 2017
0 Comments

Nëse bëni pjesë në një nga këto 20 biznese ju fshihen detyrimet në dogana

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka publikuar një listë prej 20 subjektesh, të cilat përfitojnë nga ligji i fshirjes i marsit të këtij viti për shuarjen e detyrimeve tatimore të pagueshme në doganë. Doganat More...

By Gjergji On E mërkurë, Gusht 9th, 2017
0 Comments

Sezoni veror/ Bizneset fshehin të ardhurat, Tatimet: Kush “kapet” i mbyllet aktiviteti

Sipas Drejtorisë së Tatimeve, një pjesë e hoteleve, restoranteve apo bizneseve të tjera të lidhura me turizmin fshehin taksat, duke punuar në informalitet. “Nga monitorimi, Administrata Tatimore ka konstatuar More...

By Gjergji On E martë, Gusht 8th, 2017
0 Comments

Paguan tatime tepër, ja afati për rimbursimin e invalidëve

Individët që kanë të ardhura bruto 2 milionë lekë në vit janë subjekt i deklarimit tatimor, por pak prej tyre e dinë se pas stresit të plotësimit të deklaratës tatimore kanë të drejtë të rimburësohen More...

Albpress Lajme

Albpress Lajme