Shkencëtarët po përdorin diamante për të dërguar mesazhe sekrete -Albpress Daily News
Published On: Sht, Kor 7th, 2018

Shkencëtarët po përdorin diamante për të dërguar mesazhe sekrete

Interneti u ndërtua nëpërmjet një rrjeti të gjerë të telave të bakrit. Në të ardhmen, mund të jenë diamante.

Studiuesit në Universitetin Princeton po krijojnë diamante që, ata mendojnë, do të jenë në gjendje të ruajnë dhe transmetojnë mikro-mesazhe të quajtura “qubits”.

Në një deklaratë për shtyp , ata shpjegojnë se diamantët e tyre të prodhuar nga njeriu mund të përdoren për të ndërtuar internetin e ri super të sigurt – dhe super të zgjuar – të quajtur internetin kuantik.

Shkenca është komplekse, por në thelb, hulumtuesit kanë kërkuar një mënyrë më të mirë për të ruajtur dhe dërguar qubits, të cilat zakonisht transmetohen përmes grimcave të dritës ose fotoneve. Por kjo metodë funksionon vetëm për distanca të shkurtra përpara se informacioni të shtrembërohet. Shkencëtarët mendojnë se kristalet, si diamantët, nuk mund të shtrembërojnë aq shumë informacionin. Ata po përdorin të metat e diamantit – vija e njollës dhe papastërtia kimike në gurët e pastër të karbonit – si qese të vogël të lajmëtarëve për të kryer dhe transmetuar qubits.

Shkruaj nje koment

avatar
  Subscribe  
Notify of