Qeveria hungareze godet planin anti-Brexit: 'Pse po themi' Stop Soros '? Vetëm pyesni popullin britanik ' -Albpress Daily News
Published On: Hën, Shk 12th, 2018

Qeveria hungareze godet planin anti-Brexit: ‘Pse po themi’ Stop Soros ‘? Vetëm pyesni popullin britanik ‘

Shpërndaj
Tags

Qeveria hungareze i ka dhënë peshë zbulimet në lidhje me një komplot nga miliarderi globalist George Soros për të rrëzuar qeverinë britanike dhe për të shkaktuar një referendum tjetër në BE.

“Soros është duke financuar grupe që po punojnë për të përmbysur Brexit, për të anuluar një vendim të marrë me kërkesë të votuesve në Mbretërinë e Bashkuar dhe për të rrëzuar qeverinë e zgjedhur në mënyrë demokratike të Theresa Mey në këtë proces,” tha Zoltán Kovács, sekretar i Shtetit për Diplomacinë Publike pranë Kryeministrit hungarez.

Dr. Kovács përshkroi se si mbështetësit e Soros kanë denoncuar përpjekjet e qeverisë hungareze për të frenuar ndikimin e financierit dhe aktivistëve të ngjashëm përmes paketës legjislative ‘Stop Soros’ dhe ‘na kritikuan për thirrjen e’ Planit Soros ‘që propozon për të sjellë një milion emigrantë në Evropë çdo vit, disa madje duke shkuar aq larg sa të mohojnë që një plan i tillë ekziston “.

Ai shtoi se Hungaria nuk propozon ndalimin e Soros nga angazhimi në aktivizimin politik – “Por aktiviteti duhet të jetë transparent dhe ti nënshtrohet rregulláve, veçanërisht kur është duke sfiduar vullnetin e popullit tonë dhe në kundërshtim me sigurinë e vendit”.

“Ky lajm i fundit nga beteja e Brexit është shembulli më i fundit dhe i egër i asaj që kemi thënë gjatë gjithë kohës: Soros nuk është një filantrop dhe rrjeti i tij i Shoqërisë së Hapur nuk është një bamirësi”, deklaroi Kovács.

“Ai është një aktor politik i shndritshëm i cili përdor fondacionin e tij për të udhëhequr një axhendë politike radikale në mbarë botën, shpesh duke kundërshtuar vullnetin e qytetarëve lokal nëse nuk pajtohen me ideologjinë e shoqërisë së hapur.

Megjithatë, ai nuk ka mandat demokratik. Ai nuk përfaqëson askënd. Pse themi ‘Stop Soros’? Vetëm pyesni njerëzit e Mbretërisë së Bashkuar”, tha ai.