Merr fund ngërçi politik, Italia me Kryeministër të ri..... -Albpress Daily News
Published On: Mër, Maj 23rd, 2018

Merr fund ngërçi politik, Italia me Kryeministër të ri…..

Pas rreth dy muaj ngërçi politik, Italia së shpejti mund të krijojë qeverinë e re.

Presidenti i Republikës së Italisë Sergio Mattarella ka ngarkuar Giuseppe Conte-s për formimin e qeverisë. Ky u fundit pranoi propozimin e Presidentit dhe pritet të jetë Kryeministrit i ardhshëm i Italisë.

Kryeministri italian u propozua pas bisedime të dy partive kryesore në Itali, Lega dhe 5 Yjet dhe arritjes së marrëveshjes me Silvio Berlusconin, ish-Kryeministrin italian nga partia Forza Italia.