Matura shtetërore ndryshon sërish! Hiqet një provim, por shtohet vështirësia -Albpress Daily News
Published On: Mar, Pri 17th, 2018

Matura shtetërore ndryshon sërish! Hiqet një provim, por shtohet vështirësia

Ndryshimet në kurrikulat shkollore do të çojnë edhe në ndryshime të maturës shtetërore.
Ky është viti i fundit që maturantët do të japin 2 provime me zgjedhje dhe 3 të detyruara, pasi vitin e ardhshëm, skema do të ndryshojë, e po ashtu edhe testet.

“Në rradhë të parë matura do të ndrysjhojë në numrin e lëndëve, 3 do të jenë me detyrim dhe një me zgjedhjke. Do të përpiqemi të rrisim më shumë cilësinë, që do të thotë do të ketë një ndryshim në numrin e pyetjeve, apo edhe në numrin e pikëve, në kohën e vënë në dispozicion.”-tha ekspertja.

Sa i takon këtij viti, provimet e maturës nisin në 4 Qershor me gjuhën e huaj dhe përfundojnë në 20 Qershor me lëndet me zgjedhje./klan