Lista e zezë e ALUIZNI-t, ja ndërtuesit që penalizohen -Albpress Daily News
Published On: Mër, Qer 6th, 2018

Lista e zezë e ALUIZNI-t, ja ndërtuesit që penalizohen

Drejtoria e Përgjithshme e ALUIZNI-t bën ndryshime në të ashtuquajturën “listën e zezë”, e publikuar një javë më parë.

ALUIZNI njofton këtë të mërkurë se: “122 subjekte ndërtues ju përgjigjën thirrjes sonë dhe gjatë ditëve nga 31 maji deri dje, kontaktuan me drejtoritë tona në Tiranë dhe u përfshinë në procesin e legalizimit të pallateve të braktisura apo me shtesa pa leje, duke paraqitur dokumentacion të nevojshëm procedural”.

Si përfundim, sot, Drejtoria e Përgjithshme e ALUIZNI-t bën publike rezultatet përfundimtare:

I. Lista e subjekteve që do t’i përcillet Bashkisë, me kërkesën për të mos u pajisur me leje të reja ndërtimi pa përfunduar procedurat e legalizimit për objektet tashmë të nisura prej tyre (134 subjekte).

II. Lista e subjekteve të cilat ju përgjigjën thirrjes së ALUINIT për bashkëpunim dhe u paraqitën për të vijuar procedurat e legalizimit për objektet e ndërtuara prej tyre, apo që u verifikuan për pozicionin e tyre në raport me këto ndërtime. (122 subjekte).

III. Lista e subjekteve për të cilat kanë aplikuar banorët e këtyre objekteve në bazë të VKM 19/2017, ndërsa vetë Subjektet ndërtuese nuk janë paraqitur. (57 subjekte).

IV. Lista e subjekteve që u përfshinë në thirrjen e bërë nga ALUIZNI në datë 30 maj, gabimisht ose për shkak se shkeljet e tyre nuk kanë të bëjnë me kategorinë e objekteve të braktisura.

Për këtë kategori, AKUZINI i “kërkon ndjesë këtyre subjekteve për shqetësimin e krijuar” dhe shton se mbeten “në dispozicion për sqarime të mëtejshme” (9 subjekte).