Largohen 5 emra të Gjykatës së Lartë, pjesë e 'Listës së zezë' të Vettingut -Albpress Daily News
Published On: Hën, Kor 31st, 2017

Largohen 5 emra të Gjykatës së Lartë, pjesë e ‘Listës së zezë’ të Vettingut

5 emra të Gjykatë së Lartë kanë dorëzuar detyrën pasi u ka mbaruar mandati. Ata janë Arjana Fullani, Evelina Qirjako, Guxim Zenelaj dhe Aleksandër Muskaj.

Gjyqtarit Andi Çeliku, edhe pse i ka mbaruar mandati do qendrojë në detyrë.

Emrat e lartpërmendur nga gjyqtarët ishin pjesë e 10 emrave të parë të listës që do të hetoheshin nga organet e vettingut.

Përfundimi i mandatit për 6 gjyqtarë do të reduktojë numrin e gjykatësve në 9-të, e për pasojë do të formohet vetëm 1 kolegj me 5 gjyqtarë dhe pse numri i çështjeve penale e civile në këtë gjykatë është me mijëra në pritje.

Sakaq kryetari i Gjykatës së Lartë ka njoftuar Presidentin Ilir Meta për gjendjen e krijuar.
Gjyqtarët dhe prokurorët që do të kontrollohen të parët (LISTA E PLOTË)

Bashkim Dedja, Gjykata Kushtetuese, kryetar
Vladimir Kristo, Gjykata Kushtetuese
Vitore Tusha, anëtare, Gjykata Kushtetuese
Altina Xhoxhaj, Gjykata Kushtetuese
Fatmir Hoxha, Gjykata Kushtetuese
Gani Dizdari, Gjykata Kushtetuese
Besnik Imeraj, Gjykata Kushtetuese
Fatos Lulo, Anëtar, Gjykata Kushtetuese
Xhezair Zaganjori, Gjykata e Lartë, kryetar
Ardian Dvorani, Gjykata e Lartë
Arjana Fullani, Gjykata e Lartë
Evelina Qirjako, Gjykata e Lartë
Guxim Zenelaj, Gjykata e Lartë
Majlinda Andrea, Gjykata e Lartë
Andi Çeliku, Gjykata e Lartë
Aleksandër Muskaj, Gjykata e Lartë
Medi Bici, Gjykata e Lartë
Edmond Islamaj, Gjykata e Lartë
Shkëlzen Selimi, Gjykata e Lartë
Artan Zeneli, Gjykata e Lartë
Admir Thanza, Gjykata e Lartë
Tom Ndreca, Gjykata e Lartë
Artan Broci, Gjykata e Lartë
Mirela Fana, Gjykata e Lartë
Dhurata Haveri, Krimet e Rënda
Nure Dreni, Krimet e Rënda
Gjovalin Përnoca, Krimet e Rënda
Saida Dollani, Krimet e Rënda
Dhimitër Lara, Krimet e Rënda
Fehmi Petku, Krimet e Rënda
Sokol Binaj, Krimet e Rënda
Amarildo Laçi, Krimet e Rënda
Bardhyl Dhama, Krimet e Rënda
Ardit Mustafaj, Krimet e Rënda
Sandër Simoni, Krimet e Rënda
Gurali Brahimllari, Krimet e Rënda
Albana Boksi, Krimet e Rënda
Luan Hasneziri, Krimet e Rënda
Flora Hajredinaj, Krimet e Rënda
Metush Saraçi, Apeli
Entela Prifti, Apeli
Shkëlqim Miri, Apeli
Astrit Kalaja, Apeli
Agim Bendo, Apeli
Fuat Vjerdha, Apeli
Petrit Çeno, Apeli
Petraq Dhimitri, Apeli
Vasil Hanxhari, Apeli
Astrit Haxhialushi, Apeli
Valdete Hoxha, Apeli