Tag archive for ‘tatime’
By Gjergji On Friday, August 11th, 2017
0 Comments

Nëse bëni pjesë në një nga këto 20 biznese ju fshihen detyrimet në dogana

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka publikuar një listë prej 20 subjektesh, të cilat përfitojnë nga ligji i fshirjes i marsit të këtij viti për shuarjen e detyrimeve tatimore të pagueshme në doganë. Doganat More...

By Gjergji On Wednesday, August 9th, 2017
0 Comments

Sezoni veror/ Bizneset fshehin të ardhurat, Tatimet: Kush “kapet” i mbyllet aktiviteti

Sipas Drejtorisë së Tatimeve, një pjesë e hoteleve, restoranteve apo bizneseve të tjera të lidhura me turizmin fshehin taksat, duke punuar në informalitet. “Nga monitorimi, Administrata Tatimore ka konstatuar More...

By Gjergji On Tuesday, August 8th, 2017
0 Comments

Paguan tatime tepër, ja afati për rimbursimin e invalidëve

Individët që kanë të ardhura bruto 2 milionë lekë në vit janë subjekt i deklarimit tatimor, por pak prej tyre e dinë se pas stresit të plotësimit të deklaratës tatimore kanë të drejtë të rimburësohen More...

By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

Kjo është koha kur bizneset në Shqipëri duhet të kenë kujdes nga barra e tatimeve

Vlera monetare në formën e taksave dhe tatimeve që bizneset do të paguajnë për llogari buxhetit të shtetit nis e rëndohet në gjashtëmujorin e dytë të vitit, pasi Ministria e Financave la llogaritur një More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

Fajdet në përmasa shqetësuese

​Fenomeni i fajdeve ka shënuar një rigjallërim vitet e fundit dhe ky fakt konfirmohet lehtësisht teksa në Tiranë mund të gjesh zyra që ofrojnë këtë lloj shërbimi. Ato ndodhen në rrugë kryesore, duke More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

Amnistia fiskale, nis fshirja e plotë e detyrimeve para vitit 2010

Në zbatim të ligjit “Për Pagesën dhe fshirjen e pjesshme të detyrimeve tatimore, doganore, si dhe procedura e heqjes nga qarkullimi të mjeteve të transportit” dhe Udhëzimit të Ministrisë së Financave More...

By Gjergji On Friday, July 28th, 2017
0 Comments

Pas urdherit te Rames/Drejtoret e “tepsise” dorehiqen ne mase

Pas urdhërit të dhënë nga Kryeministri Edi Rama, 35 drejtorët e Hipotekave kanë nisur të dorëzojnë dorëheqjet. Burime nga Drejtoria Qendrore e Hipotekave bëjnë të ditur për Tv Klan se thuajse të gjithë More...

By Gjergji On Thursday, July 27th, 2017
0 Comments

QKB: 25% e bizneseve me bilanc të pa miratuar, afati i fundit për dorëzim 31 korriku

Kur kanë mbetur edhe pesë ditë nga afati zyrtar për dorëzimin e pasqyrave financiare të vitit 2016, rezulton se mbetet edhe 25% e biznesit me bilance të pamiratuara. Kjo do të thotë që një pjesë janë More...