Tag archive for ‘biznese’
By Gjergji On Thursday, August 17th, 2017
0 Comments

Në qershor u hapën me pak biznese, arsyeja është…

Nga janari deri në korrik të këtij viti, të dhënat zyrtare tregojnë se janë të paktën 10 645 biznese të reja të regjistruara pranë Qendrës Kombëtare të Biznesit. Të dhënat zyrtare të Ministrisë More...

By Gjergji On Tuesday, August 15th, 2017
0 Comments

Investimet e huaja në Shqipëri, sa 30% e totalit

Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara, investimet e huaja direkte janë bërë përcaktuese për ecurinë e ekonomisë shqiptare. Në vitin 2016, investimet e huaja në Shqipëri ishin 1 miliard e 124 milionë More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Tiranë, policia bllokon 9 pika karburanti, rezultuan me probleme

Bashkia e Tiranës vijoi edhe sot aksionin për bllokimin e pikave të tregtimit të karburantit dhe të gazit që ushtrojnë aktivitetin e tyre pa licencë dhe dokumentacionin e nevojshëm. Në ditën e tretë, More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Këto janë sektorët e ekonomisë në Shqipëri që kanë normat më të larta të fitimit

​ Të hapësh sot një biznes të ri, apo të mbash në këmbë një të “vjetër” po bëhet gjithnjë e më e vështirë. Konkurrenca është shtuar, shumë tregje janë maturuar, ka pak apo aspak sektorë More...

By Gjergji On Friday, August 11th, 2017
0 Comments

Nëse bëni pjesë në një nga këto 20 biznese ju fshihen detyrimet në dogana

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka publikuar një listë prej 20 subjektesh, të cilat përfitojnë nga ligji i fshirjes i marsit të këtij viti për shuarjen e detyrimeve tatimore të pagueshme në doganë. Doganat More...

By Gjergji On Wednesday, August 9th, 2017
0 Comments

Sezoni veror/ Bizneset fshehin të ardhurat, Tatimet: Kush “kapet” i mbyllet aktiviteti

Sipas Drejtorisë së Tatimeve, një pjesë e hoteleve, restoranteve apo bizneseve të tjera të lidhura me turizmin fshehin taksat, duke punuar në informalitet. “Nga monitorimi, Administrata Tatimore ka konstatuar More...

By Gjergji On Tuesday, August 8th, 2017
0 Comments

Paguan tatime tepër, ja afati për rimbursimin e invalidëve

Individët që kanë të ardhura bruto 2 milionë lekë në vit janë subjekt i deklarimit tatimor, por pak prej tyre e dinë se pas stresit të plotësimit të deklaratës tatimore kanë të drejtë të rimburësohen More...

By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

Kjo është koha kur bizneset në Shqipëri duhet të kenë kujdes nga barra e tatimeve

Vlera monetare në formën e taksave dhe tatimeve që bizneset do të paguajnë për llogari buxhetit të shtetit nis e rëndohet në gjashtëmujorin e dytë të vitit, pasi Ministria e Financave la llogaritur një More...

By Gjergji On Friday, August 4th, 2017
0 Comments

Sa taksa paguan bizneset dhe individët në Tiranë në tremujorin e parë 2017

Bashkia e Tiranës ka arkëtuar 2.4 miliardë lekë (rreth 17 milionë euro) të ardhura në tre muajt e parë të vitit 2017, sipas të dhënave të detajuara të buxhetit të bashkisë së kryeqytetit, të publikuara More...

By Gjergji On Thursday, August 3rd, 2017
0 Comments

Sondazhi rajonal: 84% e bizneseve në Shqipëri fshehin të ardhurat, sa manipulohet me TVSH

Një sondazh rajonal për praktikat e ekonomisë së fshehur në Maqedoni dhe Shqipëri nxjerr në pah evazionin e lartë të ekonomisë shqiptare, ku 84.3% e kompanive të anketuara konfirmuan se tentojnë të More...