Taksa e turizmit, Shqipëria si Lisbona, ndër vendet me nivelin më të ulët

Gjithnjë e më shumë qytet europiane po zbatojnë ndaj turistëve me netqëndrime taksë qyteti. Niveli i këtij taksimi ndryshon nga qyteti në qytet. Edhe Shqipëria renditet ndër ato vende që zbaton një taksë të tillë. Aktualisht shifra llogaritet në 1 euro dhe paguhet për çdo turist, për netqëndrim. Rreth një vit më parë kjo taksë More...

by Gjergji | Published 9 hours ago
By Gjergji On Wednesday, March 29th, 2017
0 Comments

Riviera shqiptare, “shtëpia” e plazheve më të mira në Ballkan

Pas “75 arsye përse duhet vizituar Shqipëria”, ja ku vjen një tjetër artikull, por këtë herë për Rivierën. Është blogerja e Eternalarrival, Allison, e cila ka realizuar një udhëtim në disa nga More...

By Gjergji On Tuesday, March 28th, 2017
0 Comments

Udhëtimet ju bëjnë më të lumtur!

Të udhëtoni ju bën të ndiheni mirë, është e shëndetshme për trurin e ju bën të veçantë. Në këtë artikull do t’u flasim rreth efekteve të jashtëzakonshme që udhëtimet kanë mbi trurin tonë Rrisin More...

By Gjergji On Monday, March 20th, 2017
0 Comments

20 plazhe të braktisura europiane që duhet t’i vizitoni në maj, mes tyre edhe Ksamili

“The Telegaph” i ka kushtuar sërish një artikull interesant turizmit, duke i lënë një vend edhe Shqipërisë. Këtë herë, e përditshmja britanike ka listuar 20 plazhet e braktisura më të bukura në More...

By Gjergji On Monday, March 20th, 2017
0 Comments

Kaos me transportin/Alitalia në grevë, mes 40% të fluturimeve të anuluara dhe dy me Shqipërinë

Shoqëria e flutrimeve Alitalia informon se për shkak të grevës së punonjësve të kontrollit, sot rreth 40 % e fluturimeve kombëtare e ndërkombëtare me këtë kompani, janë anulluar. Greva 24 orëshe përfshin More...

By Gjergji On Wednesday, March 15th, 2017
0 Comments

10 turet më të mira për të vizituar Shqipërinë, sipas të huajve

Gjithnjë e më shumë, Shqipëria po bëhet një destinacion interesant për të huajt dhe agjencitë e ndryshme, herë pas here përgatisin ture të ndryshme. Një prej tyre është edhe Turradar, e cila ka seli More...

By Gjergji On Sunday, March 12th, 2017
0 Comments

Korça, turizëm në katër stinët

Korça është një nga shembujt më domethënës të qyteteve shqiptare që shfrytëzojnë turizmin vjetor, kryesisht atë malor dhe kulturor. Me kapacitete të shtuara akomoduese dhe rritje të investimeve të More...

By Gjergji On Friday, March 10th, 2017
0 Comments

Turizëm/Konstatimi i italianëve: Çfarë na mban larg

Çmimet e larta të biletave të fluturimeve janë vetëm një nga arsyet që mbajnë larg Italisë turistët shqiptarë, duke bërë që shifrat të mos jenë në nivelet e duhura.  Nga anketimet e realizuara More...

By Gjergji On Friday, March 10th, 2017
0 Comments

“Swedish nomad”: Ja pse duhet vizituar Shqiperia…

Jo pak herë Shqipëria është komentuar nga faqe të ndryshme ndërkombëtare. Jo vetëm faqet britanike, gjermane apo dhe italiane, por edhe suedezja “Swedish nomad” i ka kushtuar Shqipërisë një faqe të More...

By Gjergji On Saturday, March 4th, 2017
0 Comments

Si të udhëtosh me pak para

Ka disa alternativa për të mos shpenzuar para për hotelin gjatë udhëtimeve nëpër botë. Një prej tyre është rrjeti “home exchange” nëpërmjet të  cilit mund të ofroni shtëpinë tuaj në këmbim More...