Kurrë mos e karikoni telefonin në këto orë, rrezikshmëria është e lartë

Kurrë nuk duhet ta lëmë telefonin në karikim gjatë natës. Ky proces sipas studimeve ë të fundit është i dëmshëm për telefonin tonë. Kur bateria karikohet plotësisht, ajo vazhdon kështu të marrë energji duke sjellë shkatërrimin e saj.  More...

by Gjergji | Published 2 months ago
By Gjergji On Monday, August 7th, 2017
0 Comments

Rusi: Thellësia më e madhe e shpuar ndonjëherë nga dora e njeriut

BRSS në fillim të vitit 1970, miratoi një plan për një shpim në thellësi të tokës, pa një destinacion të caktuar. Plani ishte që të shpohet sa më shumë që të jetë e mundur. Për lokacion ishte More...

By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

Mësohet çmimi i Samsung Galaxy Note 8

Ndërkohë që Samsung është duke u përgatitur për lansimin e Galaxy Note 8 më 23 gusht në Nju Jork, mësohet edhe çmimi të cilin pajisja më e re e kompanisë jugkorenae do ta ketë në tregun e shitjes. Informacionet More...

By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

Shfaqen pamjet e iOS 11 në iPhone 8

iPhone i ridizajnuar i këtij viti është pothuajse i konfirmuar, falë zbulimeve paraprake nga zbuluesit online dhe kompanitë furnizuese të Apple. Kështu që, tashmë jemi pothuajse të sigurt se si do të More...

By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

Bitcoin Cash humb terren, bie nën 290 dollar

Bitcoin Cash, monedha më e re virtuale, po humbet terren. Bitcoin Cash ra me 33% gjatë 24 orëve të fundit dhe në këto moment që shkruajmë vlerësohet me 288 dollar sipas të dhënave që vinë nga Coinmarketcap.com. Rënia More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

E mbani celularin në xhep? Mos e bëni më!

Celulari është bërë “mjet” i pazëvendësueshëm për njeriun modern dhe pa të për shumicën jeta është thjeshtë e paparashikuar, por mjekët e organizatës ruse “Liga kombëtare e shëndetësisë” More...

By Gjergji On Monday, July 31st, 2017
0 Comments

Ana e errët e inteligjencës

Inteligjenca artificiale bazohet mbi një teknologji që u mundëson kompjuterëve të mësojnë vetë. Por ka një problem: vetë kërkuesit që e kanë projektuar nuk arrijnë të kuptojnë se në çfarë mënyre More...

By Gjergji On Friday, July 28th, 2017
0 Comments

Facebook, “vendi” me popullsinë më të madhe në botë

Facebook sapo publikoi raportin e radhës financiar duke tejkaluar pritshmëritë e analistëve. Ndërsa të adhurat arritën në 9.32 miliard dollar në tre mujorin e dytë, numri i përdoruesve shkoi në 2 miliard. Infografiku More...

By Gjergji On Thursday, July 27th, 2017
0 Comments

Do të na qeverisë një algoritëm

Automjete që flasin me rrugën që po përshkojnë dhe me centralet e trafikut. Shtëpi me pajisje elektronike që komunikojnë me pronarin por edhe me supermerkatën, policinë dhe zjarrfikësit. Celularë-infermierë More...

By Gjergji On Wednesday, July 26th, 2017
0 Comments

Google Maps vjen me alarme për fatkeqësi natyrore, terrorizmin dhe incidente të ndryshme

Google ka filluar të vendos informacione për fatkeqësi natyrore, terrorizmin dhe kriza të tjera në mjetet e kërkimit tek Google Maps. Vizitoret do të shohin të dhënat e azhurnuara nga autoritetet, artikuj More...