Pushimet?! Ende luks në Shqipëri…Edhe vera në shtëpi!

​Sipas Institutit të Statistikave, në vitin 2015 familjet shqiptare shpenzuan 6.1 miliardë lekë, ose rreth 45 milionë euro për pushime. Shifra është llogaritur nga anketa e buxhetit të familjeve dhe përfshin si shpenzimet për pushime brenda vendit, ashtu dhe ato për udhëtime jashtë.Të dhënat zyrtare tregojnë se, aktualisht në Shqipëri More...

by Gjergji | Published 2 weeks ago
By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

A është koha për të blerë euro?! BSH paralajmëron se leku do zhvlerësohet

Një euro sot këmbehet në tregun vendas me rreth 132.5 lekë, duke qenë afër nivelit më të ulët të 9 viteve të fundit. Euro është e nënçmuar në tregun e brendshëm, edhe pse në bursat ndërkombëtare More...

By Gjergji On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

​ Si ndryshon mosha e pensiont për të gjithë të moshuarit

Çdo vit mosha e pensionit ndryshon. Gjatë 2017-së mosha e pensionit u rrit me 2 muaj të tjerë për gratë, ndërkohë që mbeti i pandryshuar për burrat, 65 vjeç. Të moshuarit që janë në prag pensionit, More...

By Gjergji On Friday, August 4th, 2017
0 Comments

Koha për të blerë euro?! Vjen paralajmërimi i rëndësishëm…

Një euro sot këmbehet në tregun vendas me rreth 132.5 lekë, duke qenë afër nivelit më të ulët të 9 viteve të fundit Euro është e nënçmuar në tregun e brendshëm, edhe pse në bursat ndërkombëtare More...

By Gjergji On Thursday, August 3rd, 2017
0 Comments

Pastrimi i Parave, lumë gjobash për bankat

Nga 30 milionë lekë gjoba në total, 10.7 milionë lekë duhet t’i paguajnë bankat e nivelit të dytë, të cilët penalizohen me 4 milionë lekë më shumë se në vitin 2015. Ndërsa zyrat e këmbimit valutor More...

By Gjergji On Thursday, August 3rd, 2017
0 Comments

“Avullon” Fierza, zbret në 269.89 metra, KESH: Prodhimi në minimum, OSHEE 1600 MWh në ditë

Situata në kaskadën e Drinit mbetet kritike. Thatësira ka detyruar KESH që të ulë në minimum prodhimin duke plotësuar vetëm pjesën e humbjeve në transmetim dhe 1600 MWh në ditë për OSHEE. Të dhënat More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

Nis puna per rishikimin e buxhetit te 2017

Stafi i Ministrisë së Financave ka nisur punën për të rishikuar buxhetin e vitit 2017-të. Burime zyrtare në këtë institucion thanë për televizionin Klan se projekt-drafti ka filluar të hartohet prej More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

ERE cakton çmimin për energjinë nga dielli 100 euro/MwH, për atë nga era 76 euro/MwH

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) vendosi që çmimi për energjinë që prodhohet nga impiantet fotovoltaikë të jetë në 100 euro/MwH, kurse për parqet eolikë 76 euro/Mwh. Kjo vlen për impiantet fotovoltaikë More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

Guvernatori Sejko: Rritja ekonomike do te vijoje…

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko, deklaron se bazuar nga analiza e raportit për tremujorin e parë të vitit 2017, trajektorja ekonomike do të vijojë të rritet ndjeshëm Sipas tij kjo do të More...

By Gjergji On Wednesday, August 2nd, 2017
0 Comments

3.8 milionë euro pasuri e bllokuar në gjysëm viti, shqiptarët “lekë droge”

Drejtoria e Përgjithshme e Parandalimit të Pastrimit të Parave (DPPPP) ka referuar në Prokurori të paktën 178 raste të dyshimta në gjysmën e parë të vitit. Sipas të dhënave është vendosur masë bllokimi More...