OSHEE-së “i mbaron” energjia e tetorit, del sërish në treg për të mbuluar 6 ditët e fundit të muajit

Operatori i Shpërndajres së Energjisë ka hapur procedurën për blerjen e energjisë për 6 ditët e fundit të tetorit. Sipas njoftimit të kompanisë, palët e interesuara duhet të dorëzojnë ofertat brenda ditës së sotme (23 tetor) dhe këto të fundit duhet të jenë të vlefshme deri në 24 tetor kur do të mbyllen edhe kontratat. Periudha More...

by Gjergji | Published 11 hours ago
By Gjergji On Saturday, October 21st, 2017
0 Comments

E dini si ishin kartëmonedhat shqiptare Lek në vitin 1947!

Në vitin 1947 do të miratohej dekretligji që do të hiqte nga qarkullimi kartëmonedhat e quajtur Frang. Dekretligji i vitit 1947 parashikonte edhe emetimin e një emisioni të ri. në këtë mënyrë, njësia More...

By Gjergji On Monday, October 16th, 2017
0 Comments

Kreditë e këqija janë ulur me 340 milionë dollarë, ja arsyeja…

Kreditë e këqija në bankat shqiptare janë ulur me 340 milionë dollarë në harkun kohor të një viti. Të dhënat zyrtare nga Shoqata e Bankave tregojnë se huatë me probleme ranë sërish në gusht, duke More...

By Gjergji On Sunday, October 15th, 2017
0 Comments

A do të rritet çmimi i energjisë elektrike në Shqipëri?

Enti Rregullator i Energjisë ka hapur proçedurën për të miratuar tarifat e reja të energjisë elektrike për konsumatorët fundorë në 2018-tën. Tashmë pritet që dy kompanitë OSHEE dhe OST të dërgojnë More...

By Gjergji On Saturday, October 14th, 2017
0 Comments

Ja taksa e re që do të paguhet nga janari i 2018-ës bashkë me faturën e energjisë…

Duke filluar që nga muaji janari i vitit që vjen, bashkë me faturën e energjisë elektrike do të paguhet edhe një shumë e majme, e cila ka të bëjë me atë që quhet taksa e pronës. Tarifa që do të paguhet More...

By Gjergji On Friday, October 13th, 2017
0 Comments

Kartëmonedha shqiptare bën 100 vjet, ja ku u hodh për herë të parë në qarkullim

Më 10 tetor 1917 u hodh në qarkullim Seria C e kartëmonedhave të Krahinës Autonome të Korçës, me dy prerje, gjysmë dhe një Frangë. Këto kartëmonedha njihen edhe si kartëmonedhat e para shqiptare, të More...

By Gjergji On Thursday, October 12th, 2017
0 Comments

Ja si do të llogaritet taksa për shtëpitë dhe pronat në Shqipëri…

Qeveria ka gati formulën e llogaritjes së taksës së re të pronës, që do të nisë të zbatohet nga 1 janari 2018. Pas miratimit të ligjit, taksa e pronës nuk do të jetë më fikse, por do të llogaritet More...

By Gjergji On Wednesday, October 11th, 2017
0 Comments

Gati skema për rritjen e pagave të mësuesve: kategoritë që përfitojnë dhe kur mbyllet proçesi

Skema për rritjen e pagave për mësuesit pret të implementohet, ndërsa rritja e premtuar prej 40 % do të shtrihet në një periudhë disa vjeçare. Skema parashikon një kategorizim, ku rritja do të nisë More...

By Gjergji On Tuesday, October 10th, 2017
0 Comments

Ahmetaj: investimet e huaja dhe punësimi, dy sfidat e “Rama2” (dhe një shpejgim për taksën kadastrale dhe TVSH)

Rritja e nivelit të punësimit dhe investimet e huaja janë sfidat e mandatit qeverisës. Kështu u shpreh ministri i Ekonomisë dhe Financave, Arben Ahmetaj, në një konferencë për mediat. Sipas tij, Shqipëria More...

By Gjergji On Tuesday, October 10th, 2017
0 Comments

​Vendi ku mund të bëheni milioner për një vit, shqiptarët mund të shkojnë pa viza

A e dini se është një vend ku vetëm nëse qëndroni një vit duke punuar mund të bëheni milioner? Bëhet fjalë për Norvegjinë, ku pak kohe me pare banka qendrore norvegjeze, e ngarkuar me menaxhimin e fondit, More...