AKU kontrolle në zonat turistike në Shqipëri: 377 subjekte jashtë kushteve higjeno-sanitare

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bëri të ditur se  377 subjekte në zonat turistike, mes të cilave markete, restorante, “fast food” dhe pastiçeri kanë rezultuar jashtë kushteve higjieno-sanitare. AKU në periudhën qershor-gusht ka kryer rreth 1300 inspektime në Shkodër, Lezhë, Durrës, Fier, Vlorë  dhe Korçë, që rezultojnë edhe qarqet More...

by Gjergji | Published 5 days ago
By Gjergji On Sunday, August 13th, 2017
0 Comments

KUJDES kur blini produkte ushqimore në zona turistike! Ndryshohet data e skandencës (Foto)

Nuk janë të pakta rastet kur produket ushqimore apo ato të konservuara shiten me çmim të ulët nëpër supermarketet vendase, por jo të pakta janë dhe rastet kur këtyre produkteve u ndërrohet data e skadencës. I More...

By Gjergji On Sunday, August 13th, 2017
0 Comments

Dieta mesdhetare nuk jep përfitime te kushdo

Dieta mesdhetare mund të rrezikojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, por vetëm njerëzit me të ardhura të larta apo një edukim të mirë, apo dhe kombinimi i të dyjave mund të marrin këto përfitime. Kështu More...

By Gjergji On Sunday, August 13th, 2017
0 Comments

Më thuaj çfarë forme trupi ke, të të them çfarë diete duhet të mbash

Disa gra kanë tendencë për të fituar peshë në barkë, të tjera në kofshë. Ne të gjithë kemi “zonat tona problematike” dhe çështjet e humbjes së peshës që bazohen në llojin tonë të More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Secila farë ka fuqinë e vet shëruese: Ja cilat duhet patjetër t’i hani!

Farat përmbajnë përqindje të madhe albuminash, mineralesh dhe vitaminash, enzimash, yndyrash dhe hidrokarburesh. Në farë janë të përqendruara të gjithë përbërësit ushqyes, të cilët i janë të domosdoshëm More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Këto ushqime mos i vendosni në frigoriferë

Shumë njerëz mendojnë se duke i mbajtur disa ushqime në frigorifer, është mënyra më e mirë për t’i ruajtur ato. Por janë disa ushqime që asnjëherë nuk duhet të ngrihen. Më poshtë e keni listën More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Farat e shalqirit shërojnë këto sëmundje

Kur bie fjala te farat e shalqirit, të gjithë mëndojnë t’i hedhin menjëherë poshtë Këto fara përmbajnë komponentë shumë të rëndësishëm si yndyrna, proteina dhe një pjesë të madhe të mineraleve. More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Ja çfarë ndodh nëse mbani lëkurën e bananes për 20 minuta në fytyrë

Të zgjohesh me dhimbje koke, të punosh me dhimbje koke, të flesh me dhimbje koke, kush nuk e ka provuar një situatë e tillë e cila është një ndër gjendjet më të bezdisshme që mund t’ju ndodhin, sidomos More...

By Gjergji On Saturday, August 12th, 2017
0 Comments

Boza, ja si prodhohet pija tipike e traditës shqiptare

Për shekuj me radhë, ajo ka qenë pija e preferuar. Është nga të paktat made in Albania, që i dhamë Turqisë dhe nuk e morëm prej saj. “Kanë qenë shqiptarët ata, që në kohën e Abdul Hamitit, e sollën More...

By Gjergji On Wednesday, July 26th, 2017
0 Comments

Ngrihet alarmi, ja çfarë po ndodh në bujqësi nga përdorimi i pesticideve në Shqipëri (VIDEO)

Siguria e prodhimeve bujqësore shqiptare është vënë jo pak herë në dyshim. Kjo, për shkak të përdorimit pa kriter apo në mënyrë të pakontrolluar të pesticideve. Një pjesë e fermerëve të Myzeqëse More...