Kompania me 137 mijë euro të ardhura dhe 160 mijë euro humbje fiton koncesionin e laboratorëve 10 mln USD në vit

Ndër 9 kompani pjesëmarrëse në garë, Ministria e Shëndetësisë shpalli fitues të koncesionit të shërbimit laboratorik bashkimin e kompanive Labopharma Sh.p.k, me 41.7 % të aksioneve & Exalab France, me 25%, & AB Laboratory Solutions B.V me 33.3% në Hollandë, me përfaqësues Labopharma Sh.p.k, Adresa: Rr. Siri Kodra. Lajmi u bë More...

by Gjergji | Published 21 hours ago
By Gjergji On Monday, April 24th, 2017
0 Comments

Tatimet: Ja çfarë do falet duke filluar nga 6 maji dhe ku duhet të bëni kujdes

Në Fletoren Zyrtare nr.85 datë 21 Prill 2017, është publikuar ligji nr.33/2017, datë 30.03.2017 “Për pagesën dhe fshirjen/shuarjen e detyrimeve tatimore, detyrimeve të pagueshme në doganë, si dhe procedurën More...

By Gjergji On Monday, April 24th, 2017
0 Comments

Çmimi i gazit reduktohet me pesë lekë për litër/Tarifa e rilicencimit pengon uljen e naftës

Çmimi i gazit, që tregtohet në pikat e shitjes së karburanteve, ka shënuar një rënie me 5 lekë për litër gjatë ditëve të fundit. Në pjesën më të madhe të pikave të tregtimit, një litër gaz shitet More...

By Gjergji On Monday, April 24th, 2017
0 Comments

Tatimet çojnë për faliment kompaninë e naftës Kuid, dikur pjesë e grupit Taçi Oil

Një ndër kompanitë më të mëdha të tregtimit të naftës deri në vitin 2013 është çuar së fundmi nga Tatimet për faliment. Drejtoria Rajonale e Tatimpaguesve të Mëdhenj ka njoftuar Shoqërinë Kuid More...

By Gjergji On Saturday, April 22nd, 2017
0 Comments

Dosja T.A.P

Shqipëria është një nga vendet ku ndërtimi i një gazsjellësi është më shumë se sfidues. Terreni i vështirë, paqartësia e pronësisë mbi tokën, burimet njerëzore të pakualifikuara e të pamësuara More...

By Gjergji On Saturday, April 22nd, 2017
0 Comments

Ekspertët: TAP mundësi për ekonominë, por duhet diversifikuar portofoli i IHD-ve

Nuk ka asnjë dyshim që projekti i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline do të jetë domethënës për Investimet e Huaja Direkte për Shqipërinë, veçanërisht për vitin 2017. Të dhënat më të fundit të More...

By Gjergji On Thursday, April 20th, 2017
0 Comments

Në pritje të liberalizimit, tregu i energjisë zgjerohet edhe me 40 biznese të reja

Në pritje të hapjes së tregut të energjisë dhe veçanërisht shtimit të investimeve në sektorin privat të energjisë, numri i kompanive që licencohen për prodhimin dhe tregtimin e energjisë ka ardhur More...

By Gjergji On Thursday, April 20th, 2017
0 Comments

Gjiri i Lalzit, një tjetër fshat turistik, “San Pietro Resort”

Pas sektorit të energjisë dhe bujqësisë duket se turizmi është bërë i preferuari i bizneseve për diversifikimin e investimeve. Në gjashtë muajt e fundit bizneset e ndërtimit po nxitojnë të ndërtojnë More...

By Gjergji On Wednesday, April 19th, 2017
0 Comments

Transporti ajror, si e kanë ndarë ‘tortën’ kompanitë e rajonit që fluturojnë edhe nga Tirana

Kompanitë ajrore që ofrojnë shërbime në Ballkanin Perëndimor kanë pasur një vit rekord për sa i përket përpunimit të pasagjerëve, numri i të cilëve arriti në 6.6 milionë. Të dhënat janë bërë More...

By Gjergji On Wednesday, April 19th, 2017
0 Comments

Kapacitetet e shfrytëzimit të investimeve rriten me 2 %, por 30 % nuk vihen në punë

Ekonomia po shfrytëzon me norma më të larta kapacitetet e investimeve pas një rënie gati dramatike dy vitet e shkuara. Sipas Bankës së Shqipërisë norma e shfrytëzimit të kapaciteteve vlerësohet mesatarisht More...