Published On: Mon, Apr 17th, 2017

Ja çfarë duhet të bëni për të rritur jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tuaj

Telefonat e mençur vijnë gjithnjë e me më shumë karakteristika, aplikacione pa fund, por që përdorimi i tyre të shkarkon shpejt baterinë.

The Verge na tregon disa truke si të zgjatim jetën e tyre:

– Mbajeni dritën e telefonit jo shumë të fortë, një dritë më e zbehtë përdor më pak bateri.

– Fikeni shërbimin e vendndodhjes (Location). Ajo çaktivizon opsionin e GPS në telefon.

– Aktivizo Battery Saver Mode, ajo fik begraundin dhe rifreskon telefonin.

– Aktivizoni shërbimin Airplane Mode, ajo mbyll mundësinë e telefonatave, mesazheve dhe shërbimit të internetit.

– Dhe e fundit, mbani gjithmonë një ushqyes portabël, kështu që telefoni nuk do tu fiket kurrë.