Published On: Fri, May 19th, 2017

Karakteristikat e një personi me mendje të fuqishme

Nëse flasim në teori, të gjitha eksperiencat tona na bëjnë njerëz më të fortë, e me gjasë edhe njerëz më të mirë.

Të jesh optimist, të kesh kontroll mbi jetën tënde dhe të mos ndihesh keq për veten janë vetëm disa nga karakteristikat që secili nga ne duhet  të punojë më shumë. A mendoni se e keni ndonjërën nga këto karakteristika?

Nëse po, atëherë jeni një person i fortë mentalisht. Por, më shumë nga këto karakteristika gjeni më poshtë.

Këto karakteristika janë listuar sipas psikologes, Amy Morin.

Di si t’i mbash emocionet dhe logjikën në balanc

Kalon kohën në mënyrë produktive

I beson aftësisë tënde për tu përshtatur ndryshimeve

Përballesh me frikërat tuaMëson nga gabimet

Gjen balancin mes asaj që je dhe asaj që dëshiron të bëhesh

Feston sukseset e të tjerëve

Jeton dhe merr vendime në bazë të vlerave tua

Jeton pasionet tua

Vlerëson atë që je, jo atë që ke arritur

E din se për fitoret e mëdha duhet të presësh

Je përgjegjës për veprimet tua

I sheh vështirësitë si mundësi

Je mirënjohës

Ngritesh më fuqishëm, pasi je rrëzuar

Je optimist realist

Punon në pikat e tua të dobëta

Je gati me i zgjidh problemet

Je gjithmonë gati të mësosh gjëra të reja