Published On: Fri, Apr 21st, 2017

Basha: Një qeveri e kapur nga krimi sjell pasiguri edhe për Evropën

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha lëshoi një deklaratë në rrjetin social, Facebook, ku thekson se një Shqipëri e sigurt kontribuon për një Evropë të sigurt, ndërsa një Shqipëri që ka humbur kontrollin e territorit sjell pasiguri edhe në Evropë.

“Beteja jonë për zgjedhje të lira, për demokraci të vërtetë dhe për një Shqipëri të lirë nga droga dhe krimi, nuk është vetëm për fatin e shqiptarëve dhe të ardhmen e Shqipërisë. Kjo është betejë edhe për Evropën, edhe për Amerikën, sepse është betejë për vlerat e përbashkëta dhe për sigurinë e përbashkët.

Një Shqipëri e sigurt, kontribuon për një Evropë të sigurt. Një Shqipëri demokratike dhe e fortë kontribuon në partneritetin strategjik dhe sigurinë euroatlantike. Ndërsa një Shqipëri që ka humbur kontrollin e territorit dhe të kufijve, me një qeverisje të kapur nga krimi sjell pasiguri për Evropën dhe kthehet në konsumator të partneritetit strategjik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Liria, demokracia dhe mirëqeverisja janë të vetmet garanci për stabilitetin, sigurinë dhe mirëqenien, për sot dhe për nesër”, shkruan Basha.