George Soros financon cash fushatën anti-Brexit, ja si ushtrohet presion ndaj deputetëve -Albpress Daily News
Published On: Hën, Shk 12th, 2018

George Soros financon cash fushatën anti-Brexit, ja si ushtrohet presion ndaj deputetëve

Shpërndaj
Tags

George Soros, miliarderi globalist, është demaskuar si një përkrahës kryesor pas një fushate për të ndaluar Brexit në Britaninë e Madhe.

Spekulatori financiar hungarezo-amerikan, i njohur si ‘Njeriu që ka thyer Bankën e Anglisë’ për rolin e tij në të Mërkurën e Zezë në Mbretërinë e Bashkuar, ka lëvruar 400,000 sterlina për Gina Miller, ish-aktiviste e “Best for Britain”, raporton The Telegraph.

Miller më parë zvarriti qeverinë përmes gjykatave për të vendosur se nuk mund të zbatonte votën e publikut britanik për të lënë Bashkimin Evropian, pa një votim të dytë që autorizonte në Parlamentin.

Ajo gjithashtu përdori Best for Britain për të inkurajuar votimin taktik për kandidatët parlamentarë me një “mendje të hapur” në Brexit gjatë zgjedhjeve të parakohshme 2017.

Ajo e kishte mohuar se donte të ndryshonte në të vërtetë rezultatin e referendumit, por detajet e mëtejshme të një fushate kombëtare reklamuese që do të nisin këtë muaj, rrëzojnë këtë pretendim, me qëllimin e saj të qartë që të “zgjojë vendin dhe të pohojë se Brexit nuk është një marrëveshje e bërë. Kjo nuk është tepër vonë për të ndaluar Brexit”.

Një dokument strategjik i zbuluar sugjeron se fushata do të mposhtë taktikat e grupit të majtë, i cili shërben si një lloj gardhi pretorian për udhëheqësin socialist Jeremy Corbyn brenda Partisë Laburiste.

Fushata anti-Brexit shpreson të shkaktojë “presion” ndaj deputetëve për të kundërshtuar çfarëdo qofshin që Brexit të merret nga qeveria e Theresa May dhe të votojë për një referendum të dytë.

Zoti Malloch-Broën, ish-ministër i Punës dhe Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara; Stephen Peel, një financier, dhe Sir Martin Sorrell, shefi ekzekutiv i ËPP, agjencia më e madhe reklamuese në botë, paraqiti strategjinë për gjashtë donatorë të mëdhenj në një nga pronat luksoze të Soros në Chelsea, duke shpresuar për të fituar mbështetjen e tyre për skemën.

“Ne duhet të fitojmë votën kuptimplote që zonja May ka premtuar … Kjo ka gjasa të shkaktojë një referendum të ri, ose zgjedhje. Duhet të vazhdojmë me vendosmëri, duke e siguruar Evropën që kthimi ynë të jetë i përhershëm”.
“Të pranishmit nuk patën dyshime,” thoshte Nick Timothy, ish-shefi i shtabit të kryeministrit: “Qëllimi është të rrëzojnë qeverinë”.

“Strategjia e fushatës përfshin të gjitha llojet e pyetjeve dhe të shumë njerëzve,” vë në dukje këshilltari.
“A do të jetë mirë për Britaninë transparente në lidhje me objektivat dhe metodat e saj? A do të publikojë aranzhimet e saj financiare, duke përfshirë jo vetëm donatorët e vet, por fondet që transferon në organizata të tjera, me sa duket të pavarura? Sa të përfshirë me këtë fushatë janë grupet si CBI dhe TUC? A kanë rënë dakord të bashkëpunojnë me Best for Britain? A do të marrin ndihmë financiare apo ndihmë tjetër prej saj? ”

Timoteu vëren se Best for Britain, Lëvizja Europiane, Vota Leave Ëatch dhe Britania e Hapur sigurojnë sekretariatin për Grupin Parlamentar të të gjitha partive për Marrëdhëniet me BE-në, bashkëkryesuar nga deputeti Chuka Umunna nga Partia e Punës dhe deputeti Anna Soubry, nga Partia Tory – dhe pyet: “A mendon Soubri se është e përshtatshme që një deputet i Tory të kryesojë një grup të të gjitha partive, sekretariati i të cilit ofrohet nga një organizatë që dëshiron të sjellë një qeveri Tory?”

Gina Miller mohoi lidhjet me Best për Britaninë dhe George Soros të enjten pasdite. “Në kundërshtim me raportet mashtruese të medias botuar më parë, unë nuk kam absolutisht asnjë lidhje me, apo përfshirje në punën e, Best for Britain.

Unë inkurajoj Best for Britain dhe të gjithë ata që duan të luajnë rolin e tyre në debatin e Brexit, të jenë të hapur dhe të ndershëm në lidhje me atë për të cilën ata përfaqësojnë, të cilët ata përfaqësojnë dhe nga kush financohet”, tha ajo.