Deklarata e Samitit Trump-Kim, Ja çfarë u firmos… -Albpress Daily News
Published On: Mar, Qer 12th, 2018

Deklarata e Samitit Trump-Kim, Ja çfarë u firmos…

Deklaratë e Përbashkët e Presidentit të SHBA, Donald Trump dhe Kryetarit të Republikës Popullore Demokratike të Koresë, Kim Jong Un në fundit Samitit të Singaporit:

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald J Trump dhe kryetari i Komisionit të Çështjeve të Shtetit të Republikës Popullore Demokratike të Koresë, DPRK, Kim Jong Un zhvilluan samitin e parë historik në Singapor më 12 qershor 2018.

Presidenti Trump dhe kryetari Kim Jong Un zhvilluan një shkëmbim gjithëpërfshirës, ​​të thellë dhe të sinqertë të mendimeve mbi çështjet që lidhen me vendosjen e marrëdhënieve të reja të SHBA-DPRK-së duke u angazhuar për ndërtimin e qëndrueshëm dhe të fuqishëm të paqes në Gadishullin Korean. Presidenti Trump angazhohet për të ofruar garanci të sigurisë në DPRK dhe kryetari Kim Jong Un riafirmoi angazhimin e tij të palëkundur për të përfunduar denuklearizimin e gadishullit Korean.

Të bindur se krijimi i marrëdhënieve të reja SHBA-DPRK do të kontribuojë në paqen dhe prosperitetin e Gadishullit Korean dhe të botës në tërësi, si dhe duke njohur ndërtimin e ndërsjellë të besimit mund të nxisë denuklearizimin e gadishullit Korean, Presidenti Trump dhe kryetari Kim Jong Un deklarojnë :

1.Shtetet e Bashkuara dhe DPRK-ja angazhohen të krijojnë marrëdhënie të reja SHBA-DPRK në përputhje me dëshirën e popujve të të dy vendeve për paqe dhe prosperitet.

2.Shtetet e Bashkuara dhe DPRK do të bashkojnë përpjekjet e tyre për të ndërtuar një paqe të qëndrueshme në Gadishullin Korean.

3.Duke riafirmuar Deklaratën e Panmunjom të 27 prillit 2018, DPRK angazhohet të punojë drejt denuklearizimit të plotë të Gadishullit Korean.

4.Shtetet e Bashkuara dhe DPRK-ja angazhohen për rimëkëmbjen e POW / MIA mbetet e përfshirë në riatdhesimin e menjëhershëm të atyre që tashmë janë identifikuar..

Duke pranuar se samiti i SHBA-DPRK-së – i pari në histori – ishte një ngjarje epokale me rëndësi të madhe në kapërcimin e dhjetëvjeçarëve të tensioneve dhe armiqësive ndërmjet dy vendeve dhe për hapjen e një të ardhme të re, Presidenti Trump dhe kryetari Kim Jong Un angazhohen për të zbatuar këtë deklaratë të përbashkët plotësisht dhe në mënyrë të shpejtë. Shtetet e Bashkuara dhe DPRK angazhohen të mbajnë negociata të vazhdueshme, të udhëhequra nga Sekretari i Shtetit, Mike Pompeo, dhe një zyrtar përkatës i nivelit të lartë të DPRK, sa më shpejtë që është e mundshme, për të zbatuar rezultatet e samitit SHBA-DPRK. /Pafrike.al/