Cila është temperatura normale e trupit? -Albpress Daily News
Published On: Die, Sht 30th, 2018

Cila është temperatura normale e trupit?

Nuk ka vlerë të përcaktuar për temperaturën normale të trupit, pasi ajo është pak më e lartë për gratë sesa për meshkujt, është më e lartë për fëmijët sesa për të rriturit dhe është gjithashtu më e ulët në mëngjes.

Femrat janë gjithashtu më të ngrohta gjatë shtatzënisë dhe ovulimit. Në fakt, temperatura prej 37.2 në mëngjes nuk është normale dhe mund të jetë krejtësisht e pranueshme në orën 16, tregon një studim i përfunduar në bazë të 11.458 listave të temperaturës në një spital në SHBA, sipas revistës General Medic.

Ekspertët në studim kanë arritur në përfundimin se temperatura normale e të rriturve gjatë ditës është 37.2, dhe ethet mesatarisht fillojnë kur tejkalohet kjo vlerë.

Temperatura e trupit duhet të konsiderohet në mënyrë fleksibile në kontekstin e moshës, gjinisë, moshës, por pragu i lartë i temperaturës “normale” është 37.7 gradë Celsius.

Shkruaj nje koment

avatar
  Subscribe  
Notify of