Fitime të shumta, por larg tokës shqiptare! Kompanitë “eksportojnë” 291 mln euro

Viti 2017-ë ka sjellë fitime të shumta për kompanitë e huaja në Shqipëri, por pjesa më e mirë e tyre është transferuar te mëmat jashtë. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, vitin që shkoi kanë qenë 291 milionë euro të ardhura nga firmat me kapital të huaj në vendin tonë, të cilat janë investuar jashtë dhe jo në Shqipëri. Një More...

by Gjergji | Published 4 javë ago
By Gjergji On E hënë, Mars 26th, 2018
0 Comments

Të dhënat: Në të gjithë rajonin u rritën pagat, në Shqipëri u ulën

Ekonomia e Shqipërisë dy vitet e fundit është rritur me ritme me të shpejta se rajoni, por kjo nuk është përkthyer në një jetesë më të mirë për shqiptarët. Banka Botërore duke analizuar zhvillimet More...

By Gjergji On E enjte, Mars 22nd, 2018
0 Comments

Pse euro po shkon në pikiatë në Shqipëri, eksperti: Ka shumë cash dhe…

Rënia e madhe Euros në tregun e këmbimit valutor vendas nuk po njeh të ndalur. Monedha e përbashkët europiane është kuotuar në nivelin e 129 lekëve, duke pësuar kështu edhe zhvlerësimin më të madh More...

By Gjergji On E enjte, Mars 22nd, 2018
0 Comments

Miratohet skema tjetër, si do të jepet pagesa e papunësisë dhe kushtet e reja

Një person i cili ka punuar për 3 vite rresht i siguruar do të marrë për 6 muaj 72 mijë lekë të rinj, nëse ngelet i papunë. Qeveria ka miratuar një vendim ku ka vendosur kriteret për të përfitutar More...

By Gjergji On E enjte, Mars 22nd, 2018
0 Comments

Fshatrat e Tiranës, me 10-fishin e çmimit të tokës bujqësore në Evropë

Rrethinat e Tiranës dhe në përgjithësi të rajonit të qendrës së Shqipërisë, Durrës dhe Elbasan, kanë çmimin më të lartë të tokës bujqësore në Europë. Sipas të dhënave të Eurostat, çmimi More...

By Gjergji On E mërkurë, Mars 21st, 2018
0 Comments

10 mijë të vetëpunësuar dalin pa punë në Shqipëri

Gjatë vitit të kaluar 34,099 kontribuues të rinj iu shtuan skemës së pensioneve, raportohet në të dhënat zyrtare të Institutit të Sigurimeve Shoqërore. Në total numri i kontribuuesve në skemë u rrit More...

By Gjergji On E mërkurë, Mars 21st, 2018
0 Comments

Banka Botërore: Sistemi i taksimit në Shqipëri varfëroi 29% të qytetarëve

Banka Botërore publikoi së fundmi një studim me titullin “Ndikimi shpërndarës i sistemit fiskal” i fokusuar vetëm tek Shqipëria. Studimi përmbys të vetmin argument që mazhoranca aktuale përdori në More...

By Gjergji On E diel, Mars 18th, 2018
0 Comments

Kush përjashtohet nga taksa e pronës, nga pensionistët tek…

Edhe pse formula e matjes do të ndryshojë, jo të gjithë do të paguajnë taksën e pronës. Qeveria ka menduar të përjashtojë kategoritë e personave në nevojë. Kështu, kryefamiljarët pensionistë në More...

By Gjergji On E premte, Mars 16th, 2018
0 Comments

Sondazhi i OKB: Shqipëria, ndër 20 vendet më të korruptuara në botë

Shqipëria është një nga vendet ku perceptimi i korrupsionit nga qytetarët e saj është ndër më të lartët në botë, sipas nën-indeksit të korrupsionit, të matur si pjesë e Indeksit të Lumturisë të More...

By Gjergji On E enjte, Mars 15th, 2018
0 Comments

Erion Veliaj trefishon rrogat e bashkisë, 100 punonjës marrin mbi 1 milion lekë

Fondi i pagave për punonjësit e Bashkisë së Tiranës është rritur ndjeshëm nga viti në vit, siç raportojnë Drejtoria e Financave. Nëse në tremujorin e fundit të vitit 2016, rrogat e 1731 punonjësve More...