Pse euro po shkon në pikiatë në Shqipëri, eksperti: Ka shumë cash dhe…

Rënia e madhe Euros në tregun e këmbimit valutor vendas nuk po njeh të ndalur. Monedha e përbashkët europiane është kuotuar në nivelin e 129 lekëve, duke pësuar kështu edhe zhvlerësimin më të madh historik brenda një jave. Në 15 Mars, vlera e Euros ishte 131.5 lekë, ndërsa ekuilibri i Janarit kishte si kufi nivelin 133 lekë. Gjergj More...

by Gjergji | Published 3 orë ago
By Gjergji On E enjte, Mars 22nd, 2018
0 Comments

Miratohet skema tjetër, si do të jepet pagesa e papunësisë dhe kushtet e reja

Një person i cili ka punuar për 3 vite rresht i siguruar do të marrë për 6 muaj 72 mijë lekë të rinj, nëse ngelet i papunë. Qeveria ka miratuar një vendim ku ka vendosur kriteret për të përfitutar More...

By Gjergji On E enjte, Mars 22nd, 2018
0 Comments

Fshatrat e Tiranës, me 10-fishin e çmimit të tokës bujqësore në Evropë

Rrethinat e Tiranës dhe në përgjithësi të rajonit të qendrës së Shqipërisë, Durrës dhe Elbasan, kanë çmimin më të lartë të tokës bujqësore në Europë. Sipas të dhënave të Eurostat, çmimi More...

By Gjergji On E mërkurë, Mars 21st, 2018
0 Comments

10 mijë të vetëpunësuar dalin pa punë në Shqipëri

Gjatë vitit të kaluar 34,099 kontribuues të rinj iu shtuan skemës së pensioneve, raportohet në të dhënat zyrtare të Institutit të Sigurimeve Shoqërore. Në total numri i kontribuuesve në skemë u rrit More...

By Gjergji On E mërkurë, Mars 21st, 2018
0 Comments

Banka Botërore: Sistemi i taksimit në Shqipëri varfëroi 29% të qytetarëve

Banka Botërore publikoi së fundmi një studim me titullin “Ndikimi shpërndarës i sistemit fiskal” i fokusuar vetëm tek Shqipëria. Studimi përmbys të vetmin argument që mazhoranca aktuale përdori në More...

By Gjergji On E diel, Mars 18th, 2018
0 Comments

Kush përjashtohet nga taksa e pronës, nga pensionistët tek…

Edhe pse formula e matjes do të ndryshojë, jo të gjithë do të paguajnë taksën e pronës. Qeveria ka menduar të përjashtojë kategoritë e personave në nevojë. Kështu, kryefamiljarët pensionistë në More...

By Gjergji On E premte, Mars 16th, 2018
0 Comments

Sondazhi i OKB: Shqipëria, ndër 20 vendet më të korruptuara në botë

Shqipëria është një nga vendet ku perceptimi i korrupsionit nga qytetarët e saj është ndër më të lartët në botë, sipas nën-indeksit të korrupsionit, të matur si pjesë e Indeksit të Lumturisë të More...

By Gjergji On E enjte, Mars 15th, 2018
0 Comments

Erion Veliaj trefishon rrogat e bashkisë, 100 punonjës marrin mbi 1 milion lekë

Fondi i pagave për punonjësit e Bashkisë së Tiranës është rritur ndjeshëm nga viti në vit, siç raportojnë Drejtoria e Financave. Nëse në tremujorin e fundit të vitit 2016, rrogat e 1731 punonjësve More...

By Gjergji On E mërkurë, Mars 14th, 2018
0 Comments

Portofoli i shqiptarëve është më i zbrazëti në rajon

E ndërkohë që projeksionet tregojnë një situatë ku Shqipëria është e para në rajon, realiteti flet ndryshe, duke i vendosur shqiptarët në vend të fundit kur bëhet fjalë për ekonominë reale, pra More...

By Gjergji On E mërkurë, Mars 14th, 2018
0 Comments

“Shqipëria, rritjen e tretë ekonomike në Europën Qendrore e Juglindore”

Instituti i Vjenës për Studime Ekonomike deklaroi se vendet në zhvillim të Europës do të shënojnë sivjet rritjen më të lartë ekonomike në shumë vite. Në raportin që mbulon 22 vende në Europën Qendrore More...