Bombë bërthamore mbi Washington, simulimi në 3D -Albpress Daily News
Published On: Sht, Pri 14th, 2018

Bombë bërthamore mbi Washington, simulimi në 3D

Shpërndaj
Tags

Tensionet SHBA-Rusi janë në pikën më kritike prej Luftës së Ftohtë dhe frika për një Luftë Bërthamore sa vjen edhe rritet. Por çfarë do të ndodhte nëse një raketë bërthamore do të binte në një qytet të madh?!

Në përgjigje të kësaj pyetje disa hulumtues kanë simuluar një shpërthim bërthamor në Washington në 3D.

Çdo objekt në një rreze prej më tepër se një milje do të shkatërrohej menjëherë në çdo drejtim. E brenda 48 orëve mbi 280 mijë njerëz do të ndërronin jetë.