Anija me 900 emigrantë të rinj zbarkon në Siçili -Albpress Daily News
Published On: Enj, Qer 14th, 2018

Anija me 900 emigrantë të rinj zbarkon në Siçili

Një anije italiane ka arritur në Sicili më 13 qershor, e cila ka bartur më shumë se 900 migrantë nga Eritrea, Sudani, Mali dhe Guinea.

Përplasja diplomatike po vazhdon pas refuzimit të Italisë për të pranuar një tjetër anije me migrantë në portin e saj. Pas refuzimit të palës italiane, anija Aquarius është nisur drejt Spanjës, pasi qeveria e këtij vendi ka lejuar që anija të ankorohet në Valencia.